BE/NL

CUPRA CONNECT

Krijg toegang tot online diensten via de CUPRA CONNECT-app, het MyCUPRA-portaal* of het infotainmentsysteem.

DOWNLOAD DE CUPRA CONNECT-APP

Download voor iOS.

Download voor Android.

MAAK JE CUPRA ID AAN

Je CUPRA ID aanmaken is eenvoudig. Je kunt dit doen via de CUPRA CONNECT-app op je smartphone of in het MyCUPRA-portaal*.

Registration%20and%20Creating%20CUPRA%20ID%20on%20a%20smartphone

Stap 1

Log in, voer je e-mailadres en wachtwoord in, en klik vervolgens op ‘Create’. Je zult een bevestigingsmail ontvangen ter verificatie.

Stap 2

Selecteer je land en taal. Kies een begroeting en voer je persoonsgegevens in.

Stap 3

Maak een 4-cijferige veiligheidspin aan om bepaalde functionaliteiten te gebruiken.

Stap 4

Ga akkoord met de algemene voorwaarden.

VOEG JE AUTO TOE

Link je CUPRA ID-account met je gloednieuwe CUPRA.

woman%20adding%20her%20car%20on%20CUPRA%20CONNECT%20app

Stap 1

Log met je CUPRA ID in op de CUPRA CONNECT-app, het MyCUPRA-portaal* of het infotainmentsysteem.

Stap 2

Als je hebt ingelogd op de app of het portaal, klik je op ‘Add vehicle’ en voer je je chassisnummer (VIN) in.**

Stap 3

Bevestig het aankooporder om 1 jaar gratis CUPRA CONNECT te krijgen.***

ACTIVATIE VAN DIENSTEN

Stap in om de diensten te activeren en geniet onmiddellijk van CUPRA CONNECT.

woman%20activating%20infotainment%20screen%20with%20CUPRA%20CONNECT%20app

Stap 1

Open het infotainmentscherm. Zorg ervoor dat de privacymodus niet op maximum ingesteld is en dat je beschikt over een 4G- en gps-verbinding.

Stap 2

Registreer jezelf als hoofdgebruiker en druk op de ontgrendelknop, eerst op de ene sleutel, dan op de andere.

Stap 3

Stel je favoriete servicepartner in met de hulp van je verdeler.

Stap 4

Registratie compleet. Je kunt nu onmiddellijk genieten van CUPRA CONNECT.

CUPRA CONNECT FAQ’s


Het VIN (voertuigidentificatienummer of chassisnummer) is de unieke 17-delige identificatiecode van je CUPRA. Je kunt het VIN terugvinden in je registratiedocumenten of rechts onderaan op de buitenkant van je voorruit. Je zult het nodig hebben om je auto te registreren en je CUPRA CONNECT-profiel aan te maken.


De S-PIN is een 4-cijferige code die voor je CUPRA ID wordt gecreëerd tijdens het registratieproces. Je zult deze code nodig hebben om je voertuig vanop afstand te vergrendelen en ontgrendelen en om de klimaatfunctie vanop afstand te bedienen.


Zodra je je CUPRA ID aangemaakt hebt, zul je een e-mail ontvangen met de vraag om je account te bevestigen.  Het kan een paar minuten duren voor de bevestigingsmail in je inbox belandt (vergeet zeker je spamfolder niet te controleren). Open deze e-mail en klik op de link om je account te bevestigen. De link zal je doorsturen naar het MyCUPRA-portaal, waar je kunt inloggen met je CUPRA ID. Nu je geregistreerd bent, hoef je enkel nog je auto te registreren en deze te linken met je gebruikersaccount om te kunnen profiteren van het volledige gamma van CUPRA CONNECT-diensten.

Gelieve de CUPRA-klantendienst te contacteren als je de bevestigingsmail niet ontvangen hebt. Wij zullen je zo goed mogelijk voorthelpen.


Om CUPRA CONNECT te kunnen gebruiken, moet je een voertuig toewijzen aan je gebruikersaccount. Hiertoe log je in op de CUPRA CONNECT-app of op de website mycupra.com/CUPRA en voer je het VIN (voertuigidentificatienummer) van je auto in. Deze stap is niet nodig als je direct inlogt op het infotainmentsysteem met je CUPRA ID (zie ‘11. Activatie in de auto’).


Controleer eerst en vooral of je over volgende zaken beschikt:

  • Een goede internet- en dataverbinding
  • Het juiste VIN van je voertuig
  • Een model dat compatibel is met de gewenste diensten
  • Een geldige servicelicentie (waar toepasselijk)

Gelieve je concessie te contacteren als dit het probleem niet oplost..


Als je je niet registreert en de CUPRA CONNECT-diensten niet volledig activeert, kun je enkel de wettelijk verplichte diensten gebruiken (Public Emergency Call).


CUPRA houdt een database bij met alle persoonsgegevens die klanten bezorgen, evenals andere informatie die noodzakelijk is om alle CUPRA CONNECT-diensten te kunnen aanbieden, zoals voertuiggegevens en geolocatie. Alle gegevens die het resultaat zijn van het gebruik van de CUPRA CONNECT-diensten, zijn eigendom van de klant. Het gebruik van gegevens is enkel mogelijk als dit expliciet wordt goedgekeurd door de klant.

Elk gebruik van gegevens gebeurt in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR). Raadpleeg voor meer informatie de CUPRA CONNECT-privacypolicy.

Houd er rekening mee dat alle gegevens enkel door CUPRA en zijn distributie- en servicepartners worden gebruikt. Gegevens worden niet gedeeld met derden voor commerciële doeleinden en in de meeste gevallen worden ze anoniem gehouden (niet-anonieme gegevens worden enkel gebruikt indien noodzakelijk). In dergelijke gevallen verwerkt CUPRA de gegevens volgens strikte beveiligingsrichtlijnen.


Om CUPRA CONNECT-diensten te kunnen gebruiken, moet je een van volgende modellen hebben:

  • CUPRA Ateca geproduceerd vanaf september 2020
  • CUPRA Formentor
  • CUPRA Leon

De gratis proefperiode kan variëren afhankelijk van je land en uitrustingsniveau, maar geldt altijd minstens 12 maanden. De geldigheidsperiode is gelinkt aan je voertuig en wordt weergegeven in je gebruikersaccount. Na de gratis proefperiode moet je je abonnement hernieuwen om de diensten te kunnen blijven gebruiken.

Zie hieronder voor details over de duur en de prijzen van abonnementen:

  • CUPRA CONNECT voor Radio (Safety & Service- en Remote Access-functies).  Abonnement voor 1 jaar: € 50 of abonnement voor 2 jaar: € 85
  • CUPRA CONNECT voor Navi (Safety & Service, Remote Access, Online Infotainment en Infotainment Apps*). Abonnement voor 1 jaar: € 135 of abonnement voor 2 jaar: € 225

*Enkel beschikbaar voor Leon en Formentor


‘Activatie in de auto’ laat je toe om je voertuig te registreren (terwijl je in de auto zit), en linkt deze registratie met je CUPRA ID, zodat je de CUPRA CONNECT-diensten onmiddellijk kunt gebruiken.

De registratieassistent zal je begeleiden doorheen het eenvoudige proces om je CUPRA ID-account aan te maken in je voertuig, in te loggen en je voertuig te registeren, en vervolgens je voertuig aan de Garage toe te voegen. Tijdens het registratieproces kun je de nodige wettelijke informatie bekijken (Algemene Voorwaarden, privacypolicy) en de CUPRA CONNECT-contractovereenkomst accepteren.

Activatie in de auto is mogelijk in:

De CUPRA Leon en CUPRA Formentor met Media System+ en Connect System+ Navi. Ook voor CUPRA Ateca met Navi System.


Controleer eerst en vooral of je CUPRA over een actieve internetverbinding beschikt en of de registratiecode die je probeert te gebruiken, niet verlopen is (de registratiecode is 1 jaar geldig). Als dit het probleem niet oplost, kun je proberen om het voertuig te verwijderen uit je Garage in het MyCUPRA-portaal en daarna opnieuw toe te voegen. Je zult een nieuwe registratiecode ontvangen om in te voeren in je voertuig.


Je kunt een privacymodus selecteren of van privacymodus veranderen via de secties Service Management en Control Centre in het infotainmentscherm.


Als je je toestel verliest, kun je je wachtwoord wijzigen door het MyCUPRA-portaal te raadplegen vanaf een ander toestel. Het nieuwe wachtwoord is vereist om de CUPRA CONNECT-appdiensten te kunnen gebruiken. Voor extra beveiliging kun je de instellingen van de app zo wijzigen dat je je wachtwoord opnieuw moet invoeren na een periode van 5, 10 of 15 minuten inactiviteit.


Zorg er eerst en vooral voor dat je de meest recente versie van de app geïnstalleerd hebt op je smartphone. Kijk dit na in de Apple App Store of Google Play Store en installeer de beschikbare updates.

Als je nog steeds niet kunt inloggen op je CUPRA CONNECT-account, kun je naar het CUPRA ID-portaal gaan en gebruikmaken van de e-mail waarmee je je geregistreerd hebt, je gebruikersnaam of je gsm-nummer om je account te identificeren en je wachtwoord te resetten. Gelieve de CUPRA-klantendienst te contacteren als dit het probleem niet oplost. Wij zullen je zo goed mogelijk verder helpen.

*Toegang tot MyCUPRA-portaal weldra beschikbaar.
**Je vindt het 17-delige nummer op de buitenkant van de voorruit van je auto.
***Een gratis jaarabonnement op CUPRA CONNECT wordt je aangeboden bij een CUPRA-voertuig.


Ontdek meer

* Access to MyCUPRA Portal available soon.
** You will find the 17-digit number behind the windscreen of your car.
***A one-year free trial of CUPRA CONNECT is offered in on CUPRA vehicles.