BE/NL

TRAKATAN voor CUPRA

Design maakt het leven makkelijker.

Wat is het concept achter uw lederen kwaliteitstassen?
Wat is uw merkfilosofie?

Persoonlijk hebben wij het meer voor een gebruikte tas dan voor een nieuwe. Wij houden niet van kunstmatige verouderingseffecten, wij willen ‘the real thing’. Als je iets draagt, dan zegt dat iets over je levensloop. Alleen de tijd kan lederen spullen hun finishing touch en stijl geven. En wij geloven dat ecologie draait om het vervaardigen van hoogstaande kwaliteitsproducten die de tand des tijds doorstaan.

Bij CUPRA geloven we dat verfijning een hoogstaande kwaliteit inhoudt. Jij ook?

Luxe betekent een hoogstaande kwaliteit. Hoogstaande kwaliteit betekent tijd. Tijd om aan onderzoek te doen, om de beste materialen te vinden, te ontwerpen, te creëren, te testen en details uit te werken die het product naar een hoger niveau tillen. Eerbiedig die tijd en het eindresultaat is een kwalitatief hoogstaand en verfijnd product. Zou jij een cake proeven die slechts 10 minuten in de oven heeft gestaan als je weet dat het bakken eigenlijk 20 minuten tijd in beslag neemt? Tijd is de kernwaarde van vakmanschap.

Bij CUPRA geloven wij dat verfijning en vakmanschap hand in hand gaan. Wat denk jij van deze combinatie?

Onze producten zijn verfijnd omdat de volledige productie in Italiaanse handen is, in ons klein TRAKATAN-atelier in Turijn. We selecteren het fijnst gelooide leder en besteden ontzettend veel aandacht aan detail. Op alle punten, inclusief de verpakking. Dat maakt allemaal wezenlijk onderdeel uit van een verfijnd, kwalitatief hoogstaand product. Je hebt gelijk, verfijning en vakmanschap zouden altijd hand in hand moeten gaan.

"Als je iets draagt, dan zegt dat iets over je levensloop."

Welke materialen gebruik je voor je lederen tassen? En meer in het bijzonder, welke materialen worden gebruikt voor de CUPRA-capsulecollectie tassen?

We vervaardigen voorwerpen en zijn dus gespecialiseerd in het werken met leer. Voor CUPRA ontwikkelden we het koperleder, een van de meest in het oog springende features van het merk. We introduceerden ook een technische component om de grootste tas in de capsulecollectie lichter te maken.

Welke details van de CUPRA-capsulecollectie met lederen tassen verdienen volgens u extra aandacht?

Neem nu het leder zelf. In het TRAKATAN-atelier schrapen, pletten en ponsen we het plantaardig gelooid gelamineerde koperleder. Wij willen geen leer dat strak en monotoon oogt en dus bewerken we het materiaal tot we iets speciaal en uniek in handen hebben. Exclusief voor CUPRA hebben het leder bovendien ingesneden met lijnen die het unieke CUPRA-logo weergeven.