BE/NL

L.G.R voor CUPRA

De beste zonnebrillen voor tijdens het rijden

Wat is het concept achter de creaties van L.G.R.?

Ontdekking en avontuur zijn de inspiratiebronnen voor de L.G.R.-zonnebrillen voor in de auto.
De geuren en kleuren van de Italiaanse Riviera. Een namiddag boeken lezen in de Muthaiga Country Club in Nairobi. De tijd voorbij zien glijden onder een acaciaboom. Deze beelden worden dan vertaald in ontwerpen.

Wat is luxe volgens u?

Sinds we in 2008 begonnen zijn, is ons bedrijf gegroeid. Zo tellen we vandaag vijftien werknemers in drie fabrieken in Italië. Toch worden al onze zonnebrillen nog altijd met de hand gemaakt, stuk voor stuk. Dit toegewijde vakmanschap belichaamt perfect hoe wij luxe zien.

Wie draagt de L.G.R.-zonnebril zoal?

We hebben internationaal succes geboekt en wisten beroemdheden zoals Tom Cruise, Marion Cotillard, Gigi Hadid, Giorgio Armani en vele anderen te overtuigen.

Geïnspireerd door Afrika, met de hand vervaardigd in Italië. Hoe kan een product met een dubbele persoonlijkheid bestaan?

Omdat het gebaseerd is op een echt verhaal. Een familierelaas dat het Afrikaanse erfgoed combineert met Italiaans vakmanschap. Deze dubbele persoonlijkheid is terug te vinden in ieder aspect van ons merk en in al onze nieuwe creaties.

Vertel ons wat meer over het ontwerpproces.

Het proces begint bij vakbekwame ambachtslui die weten hoe ze authentiek en verfijnde producten van topkwaliteit moeten vervaardigen. Daarna worden alle materialen volgens traditionele methodes verwerkt wat de L.G.R.-brillen een uniek karakter meegeeft. Acetaat wordt bijvoorbeeld diepgaand met de hand gepolierd zonder gebruik te maken van oplosmiddelen of vernis. Het resultaat is een zijdezachte afwerking.

Een laag gewicht is typisch voor racewagens. Hoe vertaalt u dit naar uw producten?

Het vormt het concept achter het model Lawrence Flap. Die hebben we voor CUPRA ontwikkeld met een nadrukkelijke focus op ‘lichtvoetigheid’.

 

Waar haalde u de inspiratie voor het Lawrence Flap-model?

We vonden onze inspiratie bij de kleuren en de sportieve inborst van CUPRA zonder daarbij de kernwaarden van het merk uit het oog te verliezen: uniekheid, verfijndheid en prestatiegerichtheid.

Welke materialen gebruikte u voor de Lawrence Flap?

Wij hebben veel Latijn gestoken in het samenstellen van een bijzondere combinatie van kleuren en materialen waarbij we gebruik maakten van roestvrij staal, leder en gehard mineraalglas.

Wat is uw favoriete detail aan de Lawrence Flap?


De exclusieve koperkleur voor de armen van de bril, de naden van de flappen en de uiteinden van de brilarmen. En de lederen zijflappen.

CUPRA beweert dat verfijning niet kan bestaan zonder vakmanschap. Wat denkt u?


Wij denken precies hetzelfde. Bij L.G.R. behouden we ons Italiaanse erfgoed en waarden dankzij de doorgedreven inzet van echte mensen die zich hun hele leven gespecialiseerd hebben in dit minutieuze vakmanschap. Iedere montuur wordt van begin tot einde met de hand vervaardigd volgens traditionele productiemethodes om zo te komen tot een verfijnd en nobel design.

Wat maakt van de Lawrence Flap-zonnebril een echte CUPRA-zonnebril?

De glazen zijn beschikbaar in rood spiegelglas of geel getint fotochromisch glas. Die maken dit model tot de beste zonnebril om met de auto te rijden. Ze garanderen een helder zicht en een maximale bescherming voor de ogen.