2021.4.3.0 BE/NL

DJ Argy

CUPRA Lifestyle: gedeelde passie is dubbele passie.

Vertel ons eens over je passie voor muziek.

Toen ik 15 was, was ik niet weg te slaan uit een platenwinkel in mijn buurt. Iemand die er werkte, gaf me op een dag een cd-rom met software om muziek te produceren. Zodra ik die op mijn computer geïnstalleerd had, ben ik een hele week het huis niet meer uit gekomen. Daar is het allemaal begonnen. Nu ga ik over de hele wereld op tournee.

Hoe ziet jouw creatieve proces eruit?


Mijn nummers komen altijd in de studio tot stand, en meestal erg vroeg in de ochtend. Hoewel de meeste artiesten er een ander slaappatroon op na houden, leunt dat van mij meer aan bij dat van iemand die op de bank werkt.

Ik maak mijn muziek helemaal alleen. Alleen zijn werkt ook heel therapeutisch en net die afzondering stimuleert mijn creativiteit. Samenwerken is iets moeilijker en ongebruikelijker in de wereld van de elektronische muziek.

Wat niet wegneemt dat ik heel graag samenwerk met mensen die iets totaal anders kunnen inbrengen. Daarom werk ik zo graag samen met zangers. Ze hebben een ander talent, maar we delen wel dezelfde passie. Het is fantastisch om mensen te vinden die even gepassioneerd zijn door wat ze doen, die echt naar zichzelf luisteren en gewoon graag samen iets willen creëren.

 

Voel je een soort van connectie met je publiek tijdens je optredens?

Wanneer ik live optreed, kom ik in een speciale gemoedstoestand terecht. Ik verlies mijn besef van tijd en ruimte, net als in de studio wanneer ik aan een nieuw nummer werk. Dat is niet alleen een gave voor creatieve mensen, het overkomt iedereen wanneer het nu alles overheerst.

De echte magie schuilt echter in de kunst om het publiek zo ver te brengen dat het volledig voor alles open staat en op elk liedje zou dansen. Anders zouden dj’s toch al lang vervangen zijn door random playlists? Er is geen magische knop die deze stemming meteen kan oproepen.

Maar wanneer het gebeurt, is het zo intens dat ik het bijna kan aanraken. Ik voel het moment waarop er een band met het publiek ontstaat exact aan. Ik word dan ook van niets zo gelukkig als van een gedeelde passie.

Heb je rolmodellen?


Ik bewonder mensen die de tand des tijds hebben doorstaan. Artiesten zoals Ryuichi Sakamoto, die een ongelooflijk veelzijdig repertoire heeft, klinken vijftig jaar later nog even goed. Mijn rolmodellen zijn dus veelzijdige, productieve en tijdloze muzikanten. Tijdloze muziek is de heilige graal.