nl:Onze DNA:Events:Launch of CUPRA Born, our first 100% electric car 2021.4.3.0 BE/NL

CUPRA Formentor SUV van het jaar

De CUPRA Formentor SUV van het jaar 2021 bij de Automobile Awards.

  • De prijs voor de meest innovatieve SUV op het gebied van design, functionaliteit en technologie
  • Een erkenning ten opzichte van 17 concurrerende SUV's
  • De Formentor, die in oktober werd gelanceerd, is het eerste speciale model van het nieuwe merk CUPRA

De CUPRA Formentor werd uitgeroepen tot SUV van het jaar 2021 uit een groep van 17 kanshebbers op de derde editie van de Automobile Awards (voorheen de Coyote Awards), die gisteravond plaatsvond tijdens een volledig digitaal evenement.

Elise Remark, Marketing Director SEAT en CUPRA Frankrijk, zei: "We zijn erg trots om de prijs SUV van het jaar te ontvangen met de CUPRA Formentor. Ten eerste omdat het de eerste prijs is die de CUPRA in Frankrijk heeft gewonnen, wat aantoont hoe ver het merk is gekomen sinds de lancering in 2018. En ten tweede omdat de Formentor de essentie van CUPRA vertegenwoordigt. Dit is het eerste model dat exclusief is ontworpen en ontwikkeld door en voor CUPRA en dankzij dit model zullen we nieuwe klanten winnen".

Een brede waaier van 7 verschillende motorversies

Met de Formentor zet CUPRA een nieuwe stap in zijn evolutie. Deze wagen is ontworpen en gefabriceerd voor de toekomst en bevat het specifieke DNA van CUPRA. Hij combineert verfijning, innovatie en een intuïtieve en dynamische rijervaring voor de bestuurder.

De CUPRA Formentor zal beschikbaar zijn in zeven verschillende motorversies, waaronder twee hoogwaardige plug-inhybride versies. Er zijn al twee versies beschikbaar die kunnen worden besteld:

  • de CUPRA Formentor benzine 1.5 TSI 150 pk beschikbaar vanaf 33.450 € in BMV6 en 35.350 €°in DSG7. Voor deze motorversie is ook een business afwerking ontwikkeld.
  • de CUPRA Formentor VZ 2.0 TSI 310 pk in DSG7 4Drive, lanceringsmodel, beschikbaar vanaf 44.670 € en een huurprijs van 439 € per maand.

De andere motorversies komen op de Franse markt in de eerste helft van 2021:

  • de CUPRA Formentor VZ 2.0 TSI 245 pk in DSG7.
  • de CUPRA Formentor VZ e-HYBRID 1.4 245 pk in DSG6.
  • de CUPRA Formentor 2.0 TDI 150 pk in BVM6 of DSG7 4Drive.
  • de CUPRA Formentor 2.0 TSI 190 pk in DSG7 4Drive.
  • de CUPRA Formentor 1.4 e-HYBRID 204 pk in DSG6.

De eerste trofee voor CUPRA

Sinds de lancering in 2018 als volwaardig merk is CUPRA zich blijven opwerken en is het assortiment snel gegroeid. Er zijn wereldwijd meer dan 60.000 voertuigen verkocht. De CUPRA Ateca, waarmee het merk zijn intrede deed op de markt, was een groot succes. In Frankrijk was één op de tien verkochte Ateca’s in 2019 een CUPRA. CUPRA wil zijn verkoop in 2021 verdubbelen en een omzet van 1 miljard euro bereiken, met name dankzij de komst van de CUPRA Formentor en de CUPRA Leon.

Bovendien is CUPRA ook een merk van de toekomst. Drie modellen worden aangeboden als hoogwaardige plug-inhybriden: de CUPRA Formentor, de CUPRA Leon 5-deurs en de CUPRA Leon Break. Daarnaast lanceert het merk in 2021 zijn eerste volledig elektrische auto: de CUPRA el-Born.

Om de herhaling van de prijsuitreiking te bekijken, klik hier.