nl:Onze DNA:Events:Launch of CUPRA Born, our first 100% electric car 2021.4.3.0 BE/NL

De Formentor finalist voor de Car of the Year

Car of the Year 2021

  • CUPRA's eerste uniek ontworpen en ontwikkelde wagen is genomineerd voor de internationaal gerenommeerde Car of the Year 2021 award
  • De Car of the Year 2021 wordt beoordeeld door een panel van 60 prestigieuze autojournalisten uit heel Europa, die 23 landen vertegenwoordigen
  • De uiteindelijke winnaar wordt op 1 maart bekendgemaakt

De CUPRA werd geboren in februari 2018. Een onconventioneel challenger merk dat nu een compleet nieuw productgamma biedt: CUPRA Ateca, CUPRA Leon en CUPRA Formentor. Een relevant merk in de markt, nu bekrachtigd met een nominatie voor de CUPRA Formentor, als een van de zeven finalisten in de prestigieuze Car of the Year 2021 award.

De CUPRA Formentor, de eerste uniek ontworpen en ontwikkelde wagen van het merk, gaat samen met zes andere finalisten bumper-aan-bumper om te bepalen welke wagen als winnaar uit de bus komt.

"De nominatie van de CUPRA Formentor in de Car of the Year award van dit jaar is een eerbetoon aan het harde werk en de toewijding van het hele team van het merk", aldus Wayne Griffiths, voorzitter van CUPRA en SEAT. "De CUPRA Formentor, ons eerste uniek ontworpen en ontwikkelde model, is een echte vernieuwer: hij brengt een dimensie naar de markt die nog niet eerder is gezien, waardoor het merk zichtbaarder en aantrekkelijker wordt. Met de CUPRA Formentor sluiten we ons aan bij een nieuw groeiend segment in Europa".

De CUPRA Formentor verenigt de voordelen van een prestatiegerichte wagen met de kwaliteiten van een SUV. Het is een voertuig dat de behoeften van de klanten van vandaag samenbrengt met een degelijkheid en een aanbod dat het onderscheidt van anderen. Een breed scala van zeven verschillende aandrijvingen, waaronder twee plug-inhybride versies, een volledig geconnecteerde ervaring en de meest geavanceerde veiligheids- en gebruiksgemaksystemen, tillen de cross-overcoupé naar een nieuw niveau. En nu pakt het de concurrentie op een nieuwe manier aan.

De Car of the Year 2021 brengt een panel van prestigieuze autojournalisten uit heel Europa samen met als doel de meest voortreffelijke nieuwe auto te vinden die te koop is. De jury van de award bestaat uit 60 leden, die 23 Europese landen vertegenwoordigen, die samenkomen om de winnaar te kiezen. De winnaar wordt op 1 maart bekendgemaakt.