2021.4.3.0 BE/NL

Van SEAT Sport tot CUPRA Racing.

De evolutie van de autosport.

In 1970 lanceerden we onze vermaarde competitiedivisie SEAT Sport. Sindsdien is de autosport drastisch veranderd. Net als wij. Daarom is SEAT Sport voortaan CUPRA RACING, om een nieuw tijdperk in te luiden, in het autoracen en in de sportwereld zelf. Niet alleen omdat het vandaag de essentie zelf is van CUPRA’s wereld, maar ook omdat we daaraan bouwen voor morgen. CUPRA Racing vertaalt zich concreet in de ambitie om autoracen te herdefiniëren en een nieuwe visie op racen uit te werken en uit te dragen. Zowel op als naast het circuit.

Door van traditionele formats over te stappen naar nieuwe platformen en partnerschappen met een frisse kijk op racen en tegelijkertijd de manier waarop we de toekomst van de competitie zien en ervaren te durven veranderen, zal CUPRA Racing de evolutie leiden. Of beter gezegd, de revolutie. Hoe dan? Dankzij onze vastberadenheid om de dingen te veranderen, onze 40 jaar ervaring op dit vlak en dankzij een onmisbaar team van gepassioneerde racefanaten die een cruciale rol hebben gespeeld in verschillende competities, zoals de TCR Series met de SEAT Leon CUP RACER.

We traden in de voetsporen van pionier CUPRA Racing en we trokken terug de garage in om de CUPRA e-Racer te ontwikkelen. En deze eerste elektrische touringcar ooit schudde de racewereld grondig door elkaar.

De technologie van de e-Racer vormde de inspiratiebron voor een gloednieuwe ervaring in de autosportwereld: de E-TCR Series, ofwel het allereerste  touringkampioenschap voor elektrische auto’s van verschillende merken, dat in 2019 van start zal gaan.

Om maar te zeggen dat CUPRA de ambitie heeft om de racewereld op elke mogelijke manier te heruitvinden. En wij, wij kunnen haast niet wachten om te zien wat de toekomst ronde na ronde brengt.