2021.4.3.0 BE/NL

Laia Sanz

Motorsport zit in mijn bloed.

Wat is jouw passie?

Motoren, auto’s, racen tout court ... Steeds zocht ik weer die competitie op. Niet alleen om te winnen, maar om mijn eigen potentieel te ontdekken, mijn grenzen te verleggen en zo dingen te bereiken die anderen onmogelijk achten.

Auto’s hebben me altijd al gefascineerd. Ik kan me nog altijd herinneren hoe het voelde toen mijn vader me toen ik twee of drie jaar oud was, op de motorkap van zijn auto zette. Echte passie kan je volgens mij niet verwoorden. Je kan een gevoel nu eenmaal niet definiëren. Je moet het gewoon volgen.

Heeft jouw passie voor de racesport jou veranderd als mens?

Het maakt deel uit van wie ik ben. Mijn hele zijn draait om racen, het zit gewoon in mijn bloed. Soms kan je wie je bent niet losmaken van wat je doet. Of je nu een ontwerper, muzikant, ambachtsman of nog iets anders bent, je moet toegewijd zijn aan je passie.

Wat betekent CUPRA voor jou?

SEAT's racefilosofie. Passie voor racen, een gedeelde visie voor auto’s en het racecircuit en de zoektocht naar hoe die twee dingen verenigd kunnen worden. Ook de honger om uit te zoeken wat er nog komt, de ideeën voor morgen, het verlangen om te blijven evolueren en verbeteren. Om terug in de garage te duiken en de toekomst uit te vinden.

De toekomst van de autotechnologie zal steeds meer mensgericht zijn, niet machinegericht.

In welke richting denk je dat de racewereld zal evolueren?

De mechanica erachter kan drastisch veranderen, maar het racen zelf niet. De racefilosofie is vandaag nog steeds dezelfde als vroeger. Elektrische wagens? De racers van vandaag kunnen zich misschien moeilijk een toekomst zonder benzine voorstellen, maar naarmate de mogelijkheden van elektrische mobiliteit toenemen, worden er ongetwijfeld nieuwe dingen mogelijk. We moeten dan wel onze manier vn denken bijsturen. Het hele raceconcept zou zomaar eens kunnen veranderen. In het algemeen denk ik dat de toekomst van de autotechnologie steeds meer mensgericht zal zijn, in plaats van machinegericht.

Super! Het is een echte racewagen. Veel remkracht, fantastisch bochtenwerk ... Kortom, de perfecte auto voor mijn overstap naar de wereld van cup racing. Ik heb veel geleerd door ermee te rijden.