2021.4.3.0 BE/NL

Waarom racen we?

Waar het in de autosport om draait? Berekening. Het is die laatste milliseconde die bepaalt wie de race wint. De verhouding hoek-snelheid waarmee de racepiloot een bocht ingaat. Het uiterst precieze verbrandingsproces dat de motor in staat stelt te presteren op het circuit. Inderdaad, in het autoracen zijn de kleinste meeteenheden van het grootste belang, maar het gaat verder dan dat. Veel verder. Racen is een levensstijl.

Passie, daar draait het bij het racen om. Het gaat om de fan die de longen uit zijn lijf schreeuwt om zijn favoriete team naar de overwinning te brullen. Het gaat om de mecanicien wiens hart even snel klopt als de motor die hij gebouwd heeft. Het gaat om de piloot die op zijn knieën valt nadat hij een race verliest. Voor ons gaat het niet over de beste of de eerste zijn. We doen niet alleen mee om te winnen - en velen zullen het daar niet mee eens zijn. We doen mee omdat we ronde na ronde beter willen worden. Omdat ons hart op de juiste plaats zit. En omdat we vastberaden zijn nieuwe paden te effenen en aan een nieuwe racetoekomst te bouwen.

WSBK Kampioenschap: de CUPRA-veiligheidswagen

CUPRA lijkt wel gebeten door de racemicrobe en wordt officieel sponsor van het 2018 WSBK en levert meteen ook de officiële veiligheidswagen voor de competitie. Dat betekent dat CUPRA 11 landen in 3 verschillende continenten zal aandoen. Want als je gedreven wordt door passie, is er geen verschil tussen auto- en motorracen. De geur van verbrand rubber op het asfalt. Het geluid van optrekkende motoren. De adrenalinestoot achter het stuur. Dan voel je pas echt dat je leeft. En laat dat nu net de reden zijn waarom we doen wat we doen.

Kalender Wereldkampioenschap 2018

GO