2021.4.3.0 BE/NL

De toekomst wordt vandaag geschreven.

Stel je eens voor dat racefans kunnen communiceren met de piloten van hun favoriete wagens op het circuit. Hun een bericht kunnen sturen met “Kom op!” of een gedurfd manoeuvre kunnen toejuichen.

Kan je je een race voorstellen die zo stil is en toch even opwindend en zenuwslopend als voordien? Die milieuvriendelijk is, maar wel met de nodige passie en spanning?

Alleen met een flinke dosis verbeeldingskracht horen we je al zeggen. En toch zullen we binnenkort van autosport kunnen genieten als nooit tevoren ...

En dat allemaal dankzij een doodgewone mug.

Dit is ‘m dan: ‘s werelds eerste volledig elektrische touringcar. Een racemachine die niet moet brullen om zich te doen gelden. Hij heeft genoeg aan een licht zoemend geluid zoals dat van een mug, terwijl hij in amper 3,2 seconden van 0 naar 100km/u optrekt. Dat is de CUPRA e-Racer ten voeten uit: een knap staaltje zorgvuldig design en mechaniek. Ofwel 20.000 uur hard labeur met als resultaat een echte racewagen die niet alleen zijn plek opeist, maar ook de toekomst van het autoracen herdefinieert.

Racepiloten kunnen optrekken tot 12.000t/min in plaats van de gebruikelijke 6.500 en tegelijkertijd op maximale motor- en acceleratieprestaties rekenen, zonder daarvoor in het rood te moeten gaan. Daarnaast zullen ze ook in realtime relevante racegegevens kunnen doorgeven dankzij geavanceerde connectiviteitstechnologie, die op haar beurt racefans de kans geeft om een veel actievere en opwindendere rol te spelen. Zowel op als naast het circuit.

Maak je alvast klaar voor een nieuwe rijervaring en een nieuwe racecompetitie, want de toekomst is aangebroken.