2021.4.3.0 BE/NL

Het DNA van een winnaar.

Sinds kort sponsort CUPRA het Ducati Team op het MotoGP Wereldkampioenschap. We verwelkomen daarmee twee grote namen uit de racewereld in ons team: Jorge Lorenzo uit Spanje, vijfde op de lijst met de grootste Spaanse MotoGP-winnaars aller tijden en Andrea Dovizioso uit Italië, die in 2017 in vijf maanden tijd zes verschillende races won. Wat de link is tussen een automerk en een motormerk vraag je je misschien af. Wel, dezelfde passie voor het circuit.

En of we de twee Ducati-piloten met open armen ontvangen hebben! Eerst kregen ze van ons unieke gepersonaliseerde CUPRA-helmen met hun zeges en succesverhalen erop. Daarna mochten ze voor de allereerste keer een testrit maken in onze CUPRA-competitiewagen: de CUPRA TCR, met zijn nieuwe DSG-versnellingsbak voor optimale prestaties en een motor van 350pk voor de ultieme adrenalinestoot. Waar? Het circuit van Castelloli. Hoewel het voornamelijk voor motorfietsen ontworpen werd, kunnen ook racemachines op vier wielen er zich helemaal uitleven. En dat was lang nog niet alles. Twee van onze beste professionele CUPRA TCR-piloten vervoegden hen op het circuit om hun autorace-expertise door te geven: Pepe Oriola, de jongste piloot in het World Touring Car Championship en Jordi Gene, die van 2005 tot 2010 deelnam aan het World Touring Car Championship. Wie zou er als eerste over de finish komen?        

Uiteindelijk willen we de racerij samen veranderen. Daarom bundelen we onze krachtenn. Eén team. Eén familie. Eén race-DNA. Samen sterk om de autosport drastisch te veranderen en een evolutie te ontketenen. Het belooft alvas een spannend hoofdstuk te worden...