2020.0.1.0 BE/NL

CUPRA Formentor

Een hybride wereld krijgt vorm.


In 2018 kwam CUPRA op de markt als een nieuw en onafhankelijk merk, maar ook en vooral als een levensstijl voor zij die hun eigen weg gaan. Precies één jaar later zet CUPRA zijn eigen eerste verjaardag luister bij met de CUPRA Formentor conceptstudie die op het internationale autosalon van Genève 2019 werd voorgesteld. Het gaat om een hybride die het aandurft om met elektrisch kracht een nieuwe definitie te geven aan prestatiepotentieel, om de rijervaring opnieuw uit te vinden en iedereen uit te nodigen naar een nieuwe wereld waar ruwe materie in wisselwerking staat met energie.

De CUPRA Formentor, die in de CUPRA-wereld ontstond, is zoveel meer dan een moderne visie op sportiviteit. Het is de eerste auto met 100% CUPRA-DNA. Hij belichaamt de CUPRA-waarden. Hij is zowel qua look als karakter de nieuwe maatstaf voor toekomstige CUPRA-modellen. Enerzijds verzoent hij de veelzijdigheid van een SUV met het compacte en sportieve design van een coupé. Anderzijds heeft hij geen verbrandingsmotor nodig om de prestaties van een echte CUPRA neer te zetten. Hij kiest voor een plug-inhybridemotor. Anderen bouwen elektrische auto’s met een rationale grondslag, CUPRA heeft oog voor wat ons al die tijd gedreven heeft: de emoties die je beleeft aan het stuur van een prestatiegerichte auto. Adrenaline. Vrijheid. Controle.

“Boeiend om zijn prestaties, technologie en esthetiek.” Alejandro Mesonero-Romanos, designdirecteur

De CUPRA Formentor is gemaakt om te anticiperen op de technologie en het design van de toekomst. Zijn 1,5-liter TSI-motor van 245 pk drukt de CO2-uitstoot en het verbruik. Zijn 12 duim groot panoramisch navigatiesysteem werd hertekend voor een nog indrukwekkendere rijervaring. Zijn doorlopend lichtconcept achteraan zet het opvallende achteraanzicht van de auto duidelijk in de verf. Als allereerste CUPRA moet hij de toon zetten.

Dynamisch design, dichter bij het asfalt om het sportieve karakter te benadrukken. 

Opnieuw brengt de CUPRA twee elementen samen die niet van nature uit bij elkaar horen. Het is een wereld waar geen regels gelden; waar een vooruitstrevende hybridemotor weet wat pure prestaties inhouden. De CUPRA Formentor. Hij werd ontwikkeld om grenzen te verleggen, precies zoals dat bij het karakter van een CUPRA past. Een duidelijke oproep om nooit te stoppen met je eigen weg te gaan.